Izvor: O1 Portal

Bilo je to za ondašnje prilike veliko iznenađenje, jer samo 18 godine prije u Svetom Ivanu Zelini osnovan je Hokej klub Zelina, koji je te godine bio najbolji u konkurenciji klubova iz Slovenije, Zagreba, Beograda i Subotice

Hokej klub Zelina svečanom akademijom obilježio je jubilarnu 50. obljetnicu od osvajanja Prvenstva Jugoslavije i Kupa Jugoslavije 1973. Bilo je to za ondašnje prilike veliko iznenađenje, jer samo 18 godine prije u Svetom Ivanu Zelini osnovan je Hokej klub Zelina, koji je te godine bio najbolji u konkurenciji klubova iz Slovenije, Zagreba, Beograda i Subotice.

-Mi smo svi igrali s velikom ljubavlju za klub. I danas se jako veselim svim klupskim rezultatima. Ono što smo mi postigli to je povijest i to treba pamtiti, ali trebamo gledati na sadašnjost i budućnost- poručio je Željko Ivić-Čombe, koji je bio neizostavni član te ekipe koja je u Sveti Ivan Zelinu donijela dvostruku krunu.

Bila je to večer protkana emocijama i sjećanjima na te dane ponosa i slave, a svečanost su između ostaloga uveličali članovi zlatne generacije, bivši i sadašnji igrači te brojni čelnici.

-Čast mi je biti na čelu kluba koji je bio na tronu 1973. godine. Bio je to veliki uspjeh jedne velike generacije koju je predvodio Željko Ivić koji je najzaslužniji što smo svi završili u hokeju- kazao je predsjednik Hokej kluba Zelina Igor Buzjak, prisjetivši se još jedne klupske legende Ivana Kralja.

-On je zaslužan za 90 posto onoga što mi sada tu imamo. On je sve to marljivo prikupljao i čuvao- naglasio je Buzjak.

Velikog uspjeha prisjetio se i predsjednik Hrvatskog hokejskog saveza Damir Hrupec koji istaknuo kako je generacija ’73 osvijetlila obraz Zeline.

-Vi ste stvorili jednu takvu prošlost i dali nam smjer kojim krenuti. Vi ste svoj rad proslavili osvajanjem ovih naslova, što je bio najveći događaj u to vrijeme za malo mjesto kao što je tada bila Zelina. Morate biti ponosni na to, jer zahvaljujući vama za Zelinu se čulo širom Jugoslavije i Europe. Vi ste napravili taj prvi iskorak- kazao je Hrupec.

Čestitku zlatnoj generaciji uputio je i gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec koji se prisjetio jednog natpisa iz novina “Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Ivan Zelina čestita Hokej klubu Zelina na osvajanju Prvenstva i Kupa Jugoslavije. Posebno napominju kako im čestitaju na njihovom predanom radu, jer osim nagrade i časti neće dobiti ništa drugo”.

-Ja vjerujem kako taj volonterizam i dana krasi Hokej klub Zelinu, jer ovdje se već godinama puno radi- naglasio je Košćec.

Zlatnu generaciju zelinskog hokeja činili su; Ivan Belošić-Bela, Ivan Štimac-Bobi, Nikola Štignjedec, Branko Kanski, Drago Bogdan, Ivan Pogorčnik, Željko Ivić-Čombe, Ljudevit Karaži, Miroslav Hrupec, Vladimir Valentaković, Dragutin Bobinec, Ivan Žigrović, Ivan Antolković, Branko Jalžabetić, Željko Vidanec, Željko Knez, Željko Pajvot, Ivan Domitran, Ivan Munđak, Marijan Wodinger, Ivan Hrupec, Ivan Vergles te Ivan Kralj.

Svima njima uručena su prigodna priznanja, a klub je nekolicinu igrača nagradio i Nagradama za životno djelo koje su primili; Ivan Belošić, Ivan Štimac, Nikola Štignjedec, Branko Kanski, Željko Ivić, Miroslav Hrupec, Branko Jalžabetić, dok je Nagrada posthumno dodijeljena Ivanu Hrupecu te Ivanu Domitranu.

Pročitaj više na 01Portal.hr: https://01portal.hr/foto-proslo-je-50-godina-otkako-su-zelinski-hokejasi-osvojili-prvenstvo-i-kup-jugoslavije/?fbclid=IwAR1-xj7-24RVD3-k-snR379RQd4mr6RXDML0QhINda6C5MLLL-URPxlnsDQ

admin

By admin

Related Post