Burning Flames and Fire Extinguishers

Osnovna pravila u slučaju…

 Pet osnovnih pravila koja građani trebaju slijediti pri uočavanju ili izbijanju požara ili poplave:

Odmah pozovite hitne službe na broj 112 : U slučaju bilo kakvog požara ili poplave, prvo i najvažnije pravilo je odmah pozvati hitne službe. Brzo reagiranje ključno je za smanjenje štete i spašavanje života.

Obavijestite susjede ili druge u blizini: Ako primijetite požar ili poplavu, odmah obavijestite svoje susjede ili ljude u blizini. To će im dati priliku da evakuiraju ili poduzmu mjere opreza.

Evakuirajte se na sigurno mjesto: Ako ste ugroženi požarom ili poplavom, pravovremena evakuacija je ključna. Slijedite upute vatrogasaca ili hitnih službi i napustite područje na siguran način. Nemojte riskirati vlastitu sigurnost.

Ne pokušavajte gasiti požar, osim ako ste osposobljeni: Ako se nalazite u blizini požara, nemojte pokušavati gasiti požar ako niste osposobljeni za to. Požari se mogu brzo proširiti i postati vrlo opasni. Ostavite gašenje požara stručnjacima.

Slijedite upute lokalnih vlasti: Uvijek slijedite upute i obavijesti lokalnih vlasti ili hitnih službi. Oni će imati najnovije informacije o situaciji i pružiti vam smjernice o tome kako postupiti. Nemojte zanemarivati upozorenja ili preporuke koje dobijete.

Važno je biti spreman i biti informiran o postupanju u hitnim situacijama poput požara ili poplave. Redovito pratite vijesti, sudjelujte u programima obuke i upoznajte se s lokalnim smjernicama kako biste znali kako reagirati u tim situacijama.

Stručni tim Florijan servis. Ugodan odmor !!!

 Više informacija potražite web stranici

Florijan servis

admin

By admin

Related Post