Udruga invalida Bedekovčina nakon tri godine pauze zbog poznatih okolnosti organizirala je humanitarni koncert „Vjeruj u ljubav“. Održan je 1. listopada u Sportskoj dvorani Srednje škole Bedekovčina.

Udruga invalida Bedekovčina provodi socijalno – humanitarne aktivnosti pružajući socijalne usluge za sve generacije u zajednici. Provodi europski projekt Osobni asistent za mlade osobe s intelektualnim teškoćama i najtežim invaliditetom te Zaželi MIPOS – pomoć u kući za osobe starije životne dobi kao partner s prijaviteljem Gradom Zabokom. Za djecu osnovnoškolske dobi udruga provodi projekt Pomoćnik u nastavi uz financiranje Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ministarstvo socijalne skrbi financira trogodišnji projekt kao socijalnu uslugu organizacije slobodnog vremena za mlade osobe s intelektualnim teškoćama i invaliditetom. U sklopu toga projekta provode se kreativne i psihosocijalne radionice te se provodi radna okupacija u terapijskom vrtu.

Okupljenima se obratila zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek koja je istaknula kako Udruga invalida Bedekovčina već dugi niz godina radi na dobrobit osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju te na taj način poboljšavaju kvalitetu života tih osoba, ali isto tako obogaćuju sebe i svoju zajednicu. Iskrene čestitke na onome svemu što radite, jer su vaše aktivnosti ogledni primjer kako bi trebalo izgledati uključivanje osoba s invaliditetom u rad zajednice. Ovim putem upućujem čestitke udruzi i svim njenim članicama i članovima“– rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

Na koncertu su nastupili: Gordana Ivanjek Tušek, Željko Grozaj, Juraj Galina, ŽVG Kajda, Ivan Fiolić Fio i VMG Hapiness, Tomislav Goluban, Bedekovčanske mažoretkinje, KUD Bedekovčina i Muški zbor „Magdalenić“, Vladimir Kovačić i trio Heligonka Zagorja.

Sva prikupljena sredstva išla su u korist rada same udruge a ove godine dobili su od Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike trajni ugovor za pružanje socijalnih usluga u Republici Hrvatskoj. Kontinuirano na ovaj način ostvaruju ciljeve jačanja ranjivih skupina, razvijanje tolerancije i priznavanje različitosti te sami time uključuju svoje članove u zajednicu a građane potiče na volontiranje i aktivizam.

Press: TVZE i Darko Fiket

admin

By admin

Related Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)